آسفالت یا قیر؟ بهترین راه حل برای منطقه ای که قرار است دوباره آن را مورد مرمت و بازسازی قرار دهید چیست؟ اگر می خواهید تفاوت این دو را بدانید، از مزایا و معایب آن ها مطلع شوید و به تفاوت قیمت و طول عمر آن ها پی ببرید، به خواندن این مطلب ادامه دهید.
پاسارگار عایق پارس – شاید خیلی از افراد حتی فرق بین آسفالت و قیر را ندانند و اولین سوالی که برای آن ها ممکن است پیش بیاید این است که اصلا این دو چه تفاوتی با هم دارند که بخواهیم برای انتخاب یکی از آن ها خود را به دردسر بیاندازیم.
تفاوت آسفالت و قیر
هنگامی که مردم در مورد آسفالت و قیر صحبت می کنند، اغلب از کلماتی برای توصیف آن ها استفاده می کنند که یکسان هستند، که این درست نیست. برای اطلاح این اشتباهات لازم است توضیحات زیر را بدهیم:
قیر، چسب مایع است که آسفالت را در کنار هم نگه می دارد. سطح قیر با لایه ای از قیر پاشیده شده مهر و موم می گردد و سپس با سنگدانه پوشانده می شود. سپس این کار تکرار می شود تا مهر و موم دو لایه شود. اما تهیه آسفالت متفاوت است. آسفالت را در کارخانه ای تولید می کنند که قیر و شن و ماسه را گرما داده، خشک می کنند و سپس با تلفیق آن ها محصول نهایی را بدست می آورند. خوب است که تفاوت بین این دو را درک کنید.
مزایا و معایب آسفالت
مزایا
- حداقل سروصدا
- بادوام و با طول عمر بیش از 20 سال
- اصطکاک بین لاستیک و اتومبیل را کاهش می دهد. که به نوبه خود به معنای صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش انتشار دی اکسید کربن است
- در میان گزینه های دیگر سطح سازی از ایمنی بالاتری برخوردار است، زیرا سطح صاف تر و مقاوم تری در برابر لغزش دارد
معایب
- نصب آن در مقایسه با قیر گران تر است
- قبل از نصب نهایی نیاز به یک سطح زیر سازی شده صاف و آماده دارد
- گرمای شدید هوا می تواند روی آسفالت تأثیر منفی بگذارد و باعث نرم شدن آن شود
مزایا و معایب قیر
مزایا
- نصب آن در مقایسه با آسفالت ارزان است
- به راحتی قابل بازیافت است
معایب
- سنگ های سست شده در روسازی های قیر باعث می شود رانندگی پر سر و صدایی را تجربه کنید و منجر به کاهش عمر لاستیک می شود
- دوام کمتر
- می تواند باعث آلودگی خاک و آب های زیرزمینی شود
- شرایط بامناسب آب و هوایی بر روی روسازی آن اثر می گذارد
وقتی قیمت را بین قیر و آسفالت مقایسه می کنید، قیر یک برنده واضح است. نصب قیر ارزان تر است و اگر قصد دارید جاده ای با حجم کم ترافیک را دوباره بازسازی کنید، قیر گزینه مناسب تری است.
با این حال، هنگامی که به هزینه و طول عمر این دو نگاه می کنید، آسفالت به عنوان برنده ظاهر می شود. به طور کلی آسفالت دارای لایه ضخامت 25-40 میلی متری است در حالی که قیر دارای لایه ای با ضخامت 10-20 میلی متر است. این یکی از دلایل طول عمر بیشتر آسفالت است. شما می توانید 5 تا 10 سال از جاده ای که قیر در آن استفاده شده است انتظار کارایی مناسب را داشته باشید، در حالی که از جاده آسفالته می توان بیش از 20 سال این انتظار را داشت.
به طور کلی، مزایای استفاده از آسفالت از قیر بیشتر است. آسفالت متداول ترین روش روسازی است و جای تعجب نیست که با طول عمر بیشتر هزینه بییشتری هم داشته باشد. علاوه بر این، پس از نصب و راه اندازی دیگر نیاز به چیزی ندارد و هزینه اضافی به بار نمی آورد. از طرفی همان طور که گفتیم قیر هم مزایای خود را دارد که بسته به نوع منطقه و میزان هزینه ای که قرار است انجام دهیم می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: Claremontasphalt
۰ دیدگاه